Ga naar inhoud

Privacy & rechten

Van jou. Wedding Computer slaat je inhoud op, maar claimt er geen eigendom over. Je profiel → Exporteren biedt een draagbaar referentiearchief van de gegevens en bestanden waartoe je toegang hebt; het is geen bestand voor herstel met één klik.

Toegang is gebaseerd op het lidmaatschap van een specifieke bruiloft. Een leverancier die voor één bruiloft is uitgenodigd, kan je andere bruiloften, accountinstellingen of niet-gerelateerde informatie niet zien.

Het koppel kan de gedeelde tijdlijn, leverancierslijst, voor het koppel zichtbare notities, aan hen verstuurde formulieren, aan hen gerichte facturen en met hen gedeelde bestanden zien.

Leveranciers zien de delen van de bruiloft die met hun rol zijn gedeeld. Ze zien niet automatisch de facturen, privénotities of privédocumenten van een andere leverancier, of de privénotities waarmee het koppel leveranciers volgt.

Een beherende planner of locatie kan het lidmaatschap en de tijdlijn coördineren en optionele bruiloftsapps beheren. Die extra controle geeft geen inzage in de privénotities of facturen van een andere leverancier.

Niet-uitgenodigde personen kunnen niet door de werkruimte bladeren. Iemand met een openbare RSVP wordt niet automatisch lid van de werkruimte omdat diegene een uitnodigingslink heeft ontvangen.

Kunnen je leveranciers elkaars contactgegevens zien?

Section titled “Kunnen je leveranciers elkaars contactgegevens zien?”

Dat bepaal je zelf. Elke bruiloft heeft een instelling voor leverancierszichtbaarheid in de bruiloftsinstellingen, en jij (of een beherende planner of locatie, als die deze rol heeft op jouw bruiloft) bepaalt deze:

  • Zichtbaar — leveranciers kunnen zien wie er nog meer geboekt is voor de bruiloft: namen, rollen en contactgegevens. Dit is handig wanneer je wilt dat je fotograaf en trouwambtenaar de timing rechtstreeks met elkaar afstemmen, of dat je bloemist en locatie de leveringslogistiek onderling regelen, zonder dat elk bericht via jou hoeft te lopen.
  • Privé — de contactgegevens van leveranciers zijn verborgen voor andere leveranciers. Alleen jij en een beherende planner of locatie zien het volledige team. Leveranciers zien nog steeds het gedeelde draaiboek en de werkruimte, maar niet elkaars namen of contactgegevens.

Deze instelling bepaalt alleen of leveranciers elkaar kunnen zien. Ze verandert niets aan wat een leverancier over jou kan zien, en staat los van de kopieerbare leverancierscreditlijst die sommige leveranciers gebruiken voor openbare vermelding — die volgt zijn eigen keuze over of je leverancierslijst openbaar wordt getoond.

De Gasten-app is optioneel en heeft een eigen zichtbaarheidsinstelling. Het koppel en de bruiloftsbeheerders beheren de app. Deze kan beperkt blijven tot het koppel en de beheergroep, of als alleen-lezen met het hele leveranciersteam worden gedeeld wanneer het team echt informatie over gasten, maaltijden of zitplaatsen nodig heeft.

Mensen die de Gasten-app kunnen bekijken, zien de gastgegevens en RSVP-informatie die daar worden getoond, waaronder aanwezigheid, maaltijden, allergieën, dieetnotities, aangepaste antwoorden en zitplaatsen. Controleer de zichtbaarheidsinstelling voordat je gevoelige informatie toevoegt.

Elke per e-mail verstuurde RSVP gebruikt een persoonlijke link met token voor één uitnodigingseenheid. Die link toont niet de volledige gastenlijst of de rest van de bruiloftswerkruimte. Iedereen met de link kan wel voor die eenheid antwoorden, dus stuur hem niet door.

Wie kan je budget en leveranciersnotities zien?

Section titled “Wie kan je budget en leveranciersnotities zien?”

Het koppeldashboard bevat een budgetoverzicht op basis van verwachte leveranciersprijzen, factuurtotalen en betalingen. Koppels kunnen ook een verwachte prijs en privénotitie bewaren bij elke gevolgde leverancier, inclusief leveranciers die alleen worden overwogen of nog geen Wedding Computer gebruiken.

Die verwachte prijzen en leveranciersnotities van het koppel zijn voor het koppel. Het zijn niet de CRM-notities van de leverancier en ze worden niet aan die leverancier of het bredere leveranciersteam getoond.

Facturen blijven beperkt tot de betreffende relatie: het koppel kan de aan hen gerichte facturen zien, terwijl elke leverancier alleen facturen van het eigen bedrijf ziet. Andere leveranciers krijgen geen volledig beeld van de facturen of het budget van het koppel.

Gedeelde bruiloftsnotities en tijdlijnonderdelen hebben zichtbaarheidsregels. Informatie alleen voor het koppel wordt niet aan leveranciers getoond; informatie alleen voor leveranciers wordt niet aan het koppel getoond; de privénotities van een leverancier blijven privé voor die leverancier.

Controleer de gekozen zichtbaarheid voordat je gevoelige tekst opslaat. De coördinerende rol van een beherende leverancier doorbreekt de grens rond privénotities van een andere leverancier niet.

Bestandstoegang wordt per upload gekozen. Een bestand kan zijn:

  • Zichtbaar voor de bruiloft, waarmee het beschikbaar wordt voor actieve leden van die bruiloft; of
  • Privé, zichtbaar voor de uploader en voor specifieke actieve bruiloftsleden die de uploader kiest.

De uploader kan het delen van een bestand later wijzigen en is de enige die het kan verwijderen. Andere leden zien alleen bestanden die met hen zijn gedeeld. Ontvangers van een openbare RSVP kunnen via een RSVP-link niet bij bruiloftsbestanden.

Gebruik privé delen voor contracten, identiteitsdocumenten of materiaal dat voor maar één leverancier is bedoeld. Bewaar, voordat je Wedding Computer als enige kopie gebruikt, een eigen kopie van documenten die je nodig hebt voor juridische, fiscale of professionele administratie.

Ja. Het verwijderen van een leverancier beëindigt diens actieve toegang tot de werkruimte. Historische bijdragen kunnen blijven staan zodat het gedeelde dossier en de tijdlijn niet onvolledig worden, maar het verwijderde account kan de bruiloft niet meer openen.

Account verwijderen meldt je af bij alle browsersessies en start een herstelbare verwijderperiode van 30 dagen. Er wordt niet direct definitief gewist. Opnieuw inloggen met een geldige e-maillink binnen die 30 dagen annuleert de openstaande verwijdering en herstelt het account. Daarna is een nachtelijk proces ontworpen om accountgegevens uit de D1-, KV- en R2-opslag van de applicatie te wissen; sommige records kunnen blijven staan waar wettelijke, fiscale, boekhoudkundige, betalings-, fraudepreventie-, beveiligings-, back-up- of geschilverplichtingen dat vereisen.

Download je draagbare archief voordat je de verwijdering start. Een gedeelde bruiloft kan voor de andere bevoegde leden blijven bestaan nadat jouw toegang is beëindigd, en historische bijdragen kunnen in dat gedeelde dossier blijven staan.

Moet de hele gedeelde werkruimte worden verwijderd, neem dan contact op met de persoon of het bedrijf dat deze beheert en met de ondersteuning van Wedding Computer. Bewaring en herstel volgen het beleid voor accountverwijdering, in plaats van een gedeelde bruiloft te behandelen alsof die van maar één lid is.

Wordt je informatie gebruikt voor advertenties?

Section titled “Wordt je informatie gebruikt voor advertenties?”

Nee. Wedding Computer verkoopt je informatie niet, gebruikt trouwgegevens niet voor advertenties en volgt je niet over het web met advertentiepixels.

Zie AI-functies voor de aparte uitleg over AI-functies die je zelf aanvraagt, en de beperkte automatische toepassingen voor spamclassificatie en langetermijnweernotities.